Godina u znaku Ceca šoua, Zvezda Granda, intervjua za BH novine, …

PORED spektakularnih koncerata, o kojima smo pisali juče, ova 2022. godina, kada je u pitanju najpopularnija folk pjevačica u regionu, Svet-lana Ražnatović Ceca, obeležena je i drugim brojnim događanjima. U oktobru ove godine počeo je sa emitovanjem dugoočekivani rijaliti program ‘Ceca show‘, kojeg možemo putem Blic televizije gledati i u našoj zemlji (svakog petka). Ova godina ostala je u znaku i Cecinog žiriranja u najgledanijem muzičkom takmičenju u našoj zemlji – u Zvezdama Granda. Ceca je bila mentor brojnim takmičarima iz naše zemlje, a neke od njih je u junu ove godine odvela i do samog finala.  Ovu godinu obeležili su i Cecini intervjui za bosansko-hercegovačke medije – najviše se pričalo o njenoj ispovijesti za sarajevski “Express” magazin. U nastavku pročitajte listu sa 10 događaja, koji su nam najviše ostali u sjećanju, kada su u pitanju Ceca i Bosna i Hercegovina:  

10. IZJAVE ZA BOSANSKO-HERCEGOVAČKE MEDIJE: 

Ceca je u godini na izmaku više puta boravila kod nas. Pjevačica je svakom prilikom rado govorila za bosansko-hercegovačke medije, pa smo tako zabilježili njezine izjave za RTRS, ATV, BN TV, RTVIS, TV K3, ELDA HD, HERCEG TV i brojne druge televizijske ali i radijo postaje. 

9. POKLON PUTOVANJE NAŠEM BIJELJINCU 

Na samom početku godine Ceca  je na društvenoj mreži Instagram organizovala nagradnu igru za besplatno putovanje na Maldive, a slučajnim odabirom komentara, nagrada je otišla u ruke Miloša Šarenca iz Bijeljine. “Čestitam ti, Miloše, i želim ti lep provod”, napisala je Ceca nakon proglašenja pobjednika.  Kako je napisao u objavi na svom Instagram profilu, Milošu je ovo neočekivano nagradno putovanje bilo ujedno i medeni mjesec. 

8. ODLIČNO RASPOLOŽENJE ZA NOĆNI PROVOD U BANJA LUCI 

Jedan od najzanimljivijih događaja desio se nakon Cecinog nastupa na trgu u Banja Luci, kada je pjevačica odlučila da se zadrži u našoj zemlji. Muzička zvijezda je naime sa svojim saradnicima posjetila jedan poznati klub u gradu na Vrbasu, gdje se slikala sa svojim mnogobrojnim fanovima ali i kolegama.  Odlično raspoložena i nimalo umorna pjevačica je tom prilikom za ‘noćni provod’ izabrala bijeli komplet, koji je diskretno isticao njene atribute, što smo mogli vidjeti i na fotografijama, koje smo ekskluzivno objavili na našem portalu, a koje su se ubrzo proširile društvenim mrežama.

7. EKSKLUZIVNI STAJLINZI ZA BiH KONCERTE 

Ceca je za 5 nastupa u našoj zemlji promijenila 5 različitih ekskluzivnih stajlinga – od kristalno bijelih, svijetlo plavih do tigrastih i ružičastih. Zanimljivo je i to da je pjevačica na svim ovogodišnjim BH nastupima imala elegantno svezanu kosu. Za sreću ili puka slučajnost? 

6. BiH KOLEGE POHVALNO O CECI I NJENOJ KARIJERI 

Ova godina ostaće u znaku brojnih izjava bosansko-hercegovačkih kolega o Ceci, njenom životu i karijeri. Jasmin Muharemović je izjavio da po dobrom pamti Cecu i njihova prijeratna druženja na koncertima širom Jugoslavije. Kemal Malovčić je otkrio da je skoro bio kod Cece u Beogradu i da se pjevačica pokazala kao sjajna domaćica. Hanad Džehverović se pohvalio da mu je Ceca lajkovala pjesmu, Elvira Rahić je potvrdila da je Ceca veliki pjevač i profesionalac, a Emina Tufo je pjevala na Cecinim nastupima kao predgrupa. Haris Džinović je Cecu iznenadio na Jahorini, a Nermin Handžić je izrazio želju da snimi duet sa njom. Alem Bajrović je Ceci iz Sarajeva donio omiljene tufahije, a Rijad Rahmanović je otkrio da bi volio sarađivati sa Cecom. Emir Aličković je ‘navijao’ na Cecinom nastupu u Sloveniji, Safet Alija je na Instagramu podijelijo zajedničku fotografiju sa Cecom iz 1990. godine, a Adnan Nezirov je rekao da je Ceca odličan izbor za člana žirija Zvezda Granda. Maya Berović je i ove godine hvalila svoju prijateljicu. 

5. RASPRODAT CECIN PARFEM U BOSNI I HERCEGOVINI

Poslije sedam godina, koliko je prošlo od mega promocije druge parfemske linije, koju je kratko nazvala Illusion, Cecin parfem je u našoj zemlji polovim septembra bio i zvanično rasprodat.  Sjetimo se, parfem se u decembru 2015. godine počeo prodavati prvo u Srbiji, a nekoliko dana poslije i u Bosni i Hercegovini. Kod nas se mogao kupiti u svim prodavnicama kozmetičko-trgo-vinskog lanca “CM” i drugim bolje snadbjevenim parfimerijama. A sada je rasprodat.

4. CECINA VERZIJA “TI MENE NE VOLIŠ” POSTALA VELIKI HIT

Cecina verzija pjesme Osmana Hadžića “Ti mene ne voliš”, koju je pjevačica uživo otpjevala na jednom privatnom veselju je postala veliki hit na društvenim mrežama u oktobru mjesecu. Pjesma je na portalu YouTube za nekoliko dana nakupila na stotine hiljada pregleda, ali je pomenutu verziju sa pomenutog portala na kraju sama Ceca izbrisala. To joj očigledno iz nekog razloga nije odgovaralo, a tom prilikom je pjevačica bez ikakvog povoda strajkovala i ceo naš YouTube kanal. 

3. VELIKA ISPOVIJEST ZA SARAJEVSKI “EXPRESS” MAGAZIN 

Ceca je u aprilu ove godine poslije nekoliko godina dana ekskluzivni intervju za sarajevski Express magazin.

2. CECA U ZVEZDAMA GRANDA POKAZALA PRAVO LICE

Bosansko-hercegovačka javnost je ove godine Cecu najčešće gledala na kanalu sarajevske televizije Nova BH, u emisiji Zvezde Granda. Pjevačicu su tako, po mišljenju mnogih, konačno upoznali na pravi način, a zahvaljujući njenom žiriranju, mnogi su promjenili stavove o njoj ali i predrasude koje su imali ranije, posebno gledaoci u Federaciji BiH. Ceca je tako ‘pokazala svoje pravo lice’, pa s toga i ne čude sve češći pozivi za gostovanja u Federaciji. 

1. VELIKA GLEDANOST CECA SHOWA U BiH 

U oktobru ove godine počeo je da se emituje prvi pjevačicin rijaliti i dokumentarni program nazvan Ceca show. Do sada je emitovano 12 epizoda, a Blic televizija je zahvaljujući ovom projektu trenutno najgledanija komercijalna televizije, i to ne samo u Srbiji već i u okruženju. Ceca je u Ceca showu pokazala kako se priprema za nastupe, gdje odmara, sa kim se druži, a gledaoci su mogli da vide i kadrove sa njenih bosansko-hercegovačkih nastupa. 

Be First to Comment

Komentariši