Deset najboljih Cecinih nastupa u bosansko-hercegovačkim emisijama!

DANAS vam predstavljamo listu deset najzanimljivijih i najboljih nastupa srpske folk zvijezde Svetlane Ražnatović Cece na bosansko-hercegovačkim televizijama, odnosno njihovim emisijama. Ceca je jako često gost na našim televizijama, za neke je snimala i posebne šou programe, a za neke je davala samo ekskluzivne intervjue. Na listi su se tako našli pjevačicini nastupi na Federalnoj televiziji, na bijeljinskoj BN televiziji, sarajevskoj Alfa TV, banjalučkom RTRS-u, sarajevskoj Nova BH i brojnim drugim. Počnimo od 10. mjesta: 

10. MJESTO – BN TELEVIZIJA – EMISIJA “BN KOKTEL” 

Prvi Cecin dolazak u Bijeljinu izazvao je pravi haos. Ispred televizije BN okupilo se više hiljada ljudi koji su željeli pozdraviti srpsku pjevačicu. Početak emisije ‘BN Koktel’ je upravo zbog neviđene gužve kasnio, jer se Ceca cijelo vrijeme slikala sa prisutnima i dijelila autograme.  

9. MJESTO – ALFA TELEVIZIJA – EMISIJA “SARAJEVU S LJUBAVJU” 

Prvi Cecin intervju za sarajevsku televiziju Alfa podigao je cijeli region na noge. U pitanju je bio prvi poslijeratni televizijski intervju za jednu od televizija iz federativnog dijela BiH. Intervju je emitiran u novogodišnjoj noći na novu 2003. godinu, a poslije toga repriziran čak tri puta. Tadašnji direktor televizije Mahir Žiško je izjavio je ta emisija oborila sve rekorde gledanosti.  

8. MJESTO – PINK BIH – EMISIJA “SVE ZA LJUBAV” 

Ceca se do 2005. godine rijetko viđala na kanalu sarajevske televizije Pink BiH jer je tada glavna urednica (a sadašnja direktorica) Lajla Torlak  bila protivnik njene ličnosti i muzike. Ipak, to se unutrašnjom politikom Pink BH promijenilo pa je prva emitovana emisija sa Cecom izazvala veliku pažnju javnosti. Ceca se od tada redovito pojavljuje u emisijama Pink BH, za novu 2022. godinu je tako emitiran i dvosatni novogodišnji specijal sa Cecom i Anastasijom.  

7. MJESTO – ALTERNATIVNA TV – EMISIJA CENTAR DANA

Banjalučka ATV već 20 godina vjerno prati Cecu na svim njenim koncertima u našoj zemlji. Tako je bilo i ove godine kada su izvještavali sa njenih nastupa na Jahorini, u Banja Luci i Trebinju. Emisija ‘Centar dana’ je do sada uradila i nekoliko ekskluzivnih intervjua sa Cecom. 

6. MJESTO – TV SARAJEVO – EMISIJA FOLK FILIGRAN

Jedna od najkultnijih emisija nekadašnjeg TV Sarajeva je bila svakako muzička emisija Folk filigran, voditelja Zorana Kapetanovića, koja je svakog utorka gostila najveće jugoslovenske zvijezde. Jedan od najboljih Cecinih gostovanja se desio upravo u toj emisiji, početkom 1992. godine. Ceca je u studiju podigla sve na noge svojim hitom “Volim te”, a u razgovoru sa voditeljem je pričala o nastupima u našoj zemlji i planovima vezanim za karijeru.

5. MJESTO – BN TELEVIZIJA – EMISIJA BN KOKTEL 

Drugi Cecin nastup u emisiji ‘BN Koktel’ emitovan je na godišnjicu njenog velikog koncerta na Ušću, u junu 2007. godine. Folk zvijezda je u emisiji popularnog voditelja Gorana Čomora gost-ovala sa kolegicom Janom Todorović, a vesela emisija je protekla najviše u pjesmi – Ceca i Jana su naizmjenično pjevale svoje hitove pa je emisija ubrzo postala jedna od najgledanijih na BN-u. 

4. MJESTO – FEDERALNA TELEVIZIJA – EMISIJA 60 MINUTA 

Prvi intervju za Federalnu televiziju Ceca je dala u ljeto 2005. godine. Tada je ekipa FTV-a otišla u Beograd i susrela se sa Cecom u hotelu Hyatt. Ceca je tako prvi put poslije rata progovorila za glavni televizijski servis u Bosni i Hercegovini. Intervju je trajao skoro sat vremena, a pjevačica je uglavnom govorila o svojoj karijeri, a prisjetila se i svojih početaka i prvog nastupa na “Ilidža ‘88” festivalu, nastupima u hotelu “Bosna”, kao i o svojim prijeratnim koncertima u Sarajevu. Intervju je izazvao veliku pažnju javnosti.  

3. MJESTO – RADIO TELEVIZIJA REPUBLIKE SRPSKE – S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA

Televizija RTRS prati Cecinu karijeru od svog osnivanja. U više navrata su direktno prenosili Ce-cine koncerte iz I. Sarajeva, Modriče, Banja Luke i drugih gradova BiH, a objavljivali su i ekskluz-ivne razgovore sa Cecom. Ipak, mi smo za ovu listu izabrali Cecino gostovanje u humanitarnoj emisiji “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je organizovana 26. decembra 2013. godine. Emisija je urađena s namjerom da se pomogne djeci oboljeloj od autizma, a na kraju je pozivima na broj 1458 prikupljeno čak 43.742KM. Ceca je u emisiji otpjevala i svoje pjesme “Poziv” i “Ime i prezime”. 

2. MJESTO – TV SARAJEVO – EMISIJA PAVLE SHOW 

31. januar 1992. godina. Ceca u talk-šou emisiji čuvenog novinara Pavla Pavlovića  na Televiziji Sarajevo. Zasigurno jedna od najboljih emisija u njenoj karijeri jer je pored razgovora, Ceca u živo otpjevala i nekoliko svojih hitova, kao što su “Volim te” i “Pustite me da ga vidim”. 

1. MJESTO – TELEVIZIJA NOVA BH – EMISIJA ZVEZDE GRANDA

Prvo mjesto u ovom trenutku zasigurno zaslužuju Cecini nastupi u emisijama “Zvezde Granda” koje se emituju na sarajevskoj Nova BH televiziji. Ceca je u septembru prošle godine po prvi put sjela u stolicu stručnog žirija u ovoj emisiji i tako pružila priliku brojnim bosansko-hercegovačkim gledateljima da je ‘upoznaju’ na pravi način. 

Be First to Comment

Komentariši